XLF (2004): Ahmed Aboutaleb

Felix Rottenberg praat in deze aflevering van XLF op AT5 met wethouder Ahmed Aboutaleb, naar aanleiding van de moord op Theo van Gogh, over de gespannen verhoudingen tussen de bevolkingsgroepen in Amsterdam.
Wethouder Aboutaleb bevond zich deze rampzalige week in de brandpunt van de belangstelling. Was het niet door zijn ambt als wethouder met een schier allesomvattende portefeuille, dan kwam het wel door zijn Marokkaanse achtergrond. (uitzending AT5, 5 november 2004)

XLF was een programma van AT5, bedacht door Felix Rottenberg en Roeland Stekelenburg. Het format was simpel: een one-take-gesprek op locatie, met Felix als interviewer en Roeland als cameraman en eindredacteur. Roos Wouters deed de research.
De compromisloze one-take aanpak leidde tot spannende televisie op locatie.

Leave a Reply